Η διεύθυνση του Twitter έβαλε μια σήμανση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Η σήμανση καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα τουTwitter έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Σήμανση για fake news σε tweet του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε έπειτα το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά τη σήμανση στις αναρτήσεις του ως παραπλανητικές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε — φυσικά με... δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter — ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020. Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.