Το νέο επεισόδιο είναι ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «έκρυψε» ένα tweet από το λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου επειδή θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες σχετικά με την υποκίνηση σε βία.

Το επίμαχο tweet έλεγε ότι θα στείλει την Εθνική Φρουρά στη Μινεάπολις και ότι όποιος λεηλατεί, θα πυροβολείται.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκρυψε το περιεχόμενο του μηνύματος, το οποίο είναι ορατό μόνο μετά από συναίνεση του χρήστη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μινεάπολις φλέγεται από τις αντιδράσεις για τον Τζόρτζ Φλόιντ, που βρήκε τραγικό θάνατο από την αστυνομική βία, καθώς αστυνομικός τον πατούσε στο λαιμό κατα τη διάρκεια της σύλληψής του και παρά τις εκκλήσεις του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, δεν σταμάτησε, μέχρι που ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. 

Χθες Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της νομικής προστασίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», είπε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από τα social media.