Την κατακραυγή των χρηστών του ίντερνετ έχει προκαλέσει ένα ζευγάρι YouTuber στις ΗΠΑ. 

Η Myka Stauffer και ο σύζυγός της James, από το Οχάιο, κατέγραψαν σε βίντεο και ανέβασαν στο κανάλι τους στο YouTube την υιοθεσία του μικρού Χάξλεϊ από την Κίνα, ενός μωρού με αυτισμό και περιέγραφαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μαζί του.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε το ζευγάρι έδωσε το μωρό σε άλλη οικογένεια. Η είδηση ήρθε στην επιφάνεια όταν ένας από τους followers παρατήρησε ότι εδώ και αρκετό καιρό το μικρό αγόρι  έλειπε από τα βίντεο που ανέβαζε το ζευγάρι. 

Τελικά οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς του Χάξλεϊ είχαν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της οικογένειας -που έχει άλλα τέσσερα παιδιά και δεν μπορούσαν να διαχειριστούν άλλο την κατάσταση. Μάλιστα όπως εξήγησαν αποφάσισαν να το δώσουν αλλού «για το καλό της συναισθηματικής του υγείας», ενώ ανέφεραν πως «αγάπησαν και πάντα θα αγαπούν τον Χάξλεϊ, ο οποίος είναι καλά και πολύ χαρούμενος με τη νέα του μαμά που έχει ειδική ιατρική εκπαίδευση».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today Huxley Wen Quan became our Official son! It hasn’t been easy lots of tears but so worth every minute. God has blessed us so much and he is such a sweet and brave little baby bear🐻

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Myka Stauffer (@mykastauffer) στις

Όπως ήταν αναμενόμενο η αποκάλυψη προκάλεσε την οργή των followers οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύτηκαν το παιδί προκειμένου να «ενισχύσουν το δημόσιο προφίλ τους στα social media» και να «βγάζουν λεφτά». 

Με στεναχωρούν τρομερά όσα διάβασα για την influencer που συγκέντρωνε χρήματα για την υιοθεσία ενός αγοριού, έφτιαξε το "brand" της, ανακάλυψε ότι έχει ειδικές ανάγκες και τον έστειλε μυστικά σε άλλο σπίτι», έγραψε η δημοσιογράφος Sophie Ross στο Twitter. Τα υιοθετημένα παιδιά «δεν είναι σκυλιά που παίρνεις από το κυνοκομείο και μπορείς να επιστρέψεις σε 14 ημέρες αν δεν ταιριάξετε... ελεεινό», έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter, ανάμεσα στα εκατοντάδες  άλλα αρνητικά σχόλια για το ζευγάρι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο λογαριασμός τους στο YouTube έχει διαγραφεί.