Δύο μηνύματα που ισχυρίζεται πως πήρε στο email του μοιράζεται με τους πολίτες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, παρεμβαίνοντας στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα. 

Ο Μπάρακ Ομπάμα, στο μήνυμά του αναφέρει:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κομμάτια των συζητήσεων που είχα με φίλους τις προηγούμενες δύο ημέρες σχετικά με το βίντεο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ με το πρόσωπο στο έδαφος κάτω από το πόδι του αστυνομικού στη Μινεσότα.

Το πρώτο είναι ένα email που έλαβα από έναν Αφροαμερικανό επιχειρηματία: 

«Φίλε πρέπει να σου πω ότι με πόνεσε το συμβάν με τον Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα. Έκλαψα όταν είδα το βίντεο. Με λύγισε. Το «γόνατο στον αυχένα» ήταν μια μεταφορά για το πως το σύστημα κρατάει κάτω τους μαύρους, αγνοώντας τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πραγματικά τραγικό». 

Ένας άλλος φίλος μου χρησιμοποίησε το τραγούδι του 12 Κιντρόν Μπράιαντ που έγινε viral για να περιγράψει τον εκνευρισμό του. 

{...}

Είναι φυσικό στη ζωή «να θες όλα να γυρίσουν στη φυσική του ροή» καθώς η πανδημία και η οικονομική κρίση άλλαξαν τα πάντα γύρω μας. Όμως πρέπει να θυμηθούμε τα εκατομμύρια των Αμερικανώνω, για τους οποίους υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά εξαιτίας του χρώματός τους είναι «τραγικά, επώδυνα» φυσιολογικό – είτε μιλάμε για το σύστημα Υγείας, είτε μιλάμε για τη Δικαιοσύνη, είτε περπατούν στο δρόμο είτε απλά χαζεύοντας πουλιά στο πάρκο. 

Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό στις ΗΠΑ του 2020. Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικό. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος με τα υψηλότερα των ιδανικών, μπορούμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. 

Το βάρος της ενδελεχούς έρευνας σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και της απόδοσης ευθυνών, πέφτει κυρίως στους αξιωματούχους της Μινεσότα. Όμως είναι ευθύνη όλων μας, ανεξάρτητα από το χρώμα μας, μεταξύ των οποίων και οι άνδρες και γυναίκες της επιβολής του νόμου που κάνουν τη δουλειά τους με τον σωστό τρόπο, να δουλέψουν από κοινού για να πετύχουμε το «νέο φυσιολογικό» στο οποίο η κληρονομιά της μισαλλοδοξίας και της άνισης μεταχείρισης δεν θα επηρεάζει πια τους θεσμούς ή τις καρδιές μας».