«Η χώρα μας επιτρέπει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες αλλά δεν υπάρχει λόγος για βία» έγραψε στο Twitter η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. «Είδα τους πολίτες να γίνονται ένα και να φροντίζουν ο ένας τον άλλο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Ως έθνος, ας επικεντρωθούμε στην ειρήνη, στις προσευχές».

Νωρίτερα, σε... αναντίστοιχο πνεύμα, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε τους διαδηλωτές στη Μινεάπολις που διαμαρτύρονται για την δολοφονία του άοπλου 46χρονου αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς πως «όταν αρχίζει το πλιάτσικο, αρχίζουν και οι πυροβολισμοί».  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αντέδρασε έτσι έπειτα από την τρίτη νύχτα βίαιων επεισοδίων μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Παράλληλα απείλησε να στείλει την Εθνοφρουρά στην περιοχή ώς “να φέρει τη δουλειά σε πέρας”. 

Το Twitter έκρυψε τη συγκεκριμένη ανάρτηση με μια επεξήγηση ότι παρόλο που «παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας, η ανάρτηση θα παραμείνει διαθέσιμη και δεν θα διαγραφεί εντελώς καθώς μπορεί να είναι προς το δημόσιο συμφέρον».