Η κάψουλα Crew Dragon, στην οποία βρίσκονται οι αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι, προσθέθηκε στον ISS μετά από περίπου 19 ώρες από την εκτόξευση.

Στις 22:22 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, εκτοξεύτηκε από το διαστημικό σταθμό Κένεντι, η διαστημική αποστολή Space X, της εταιρίας που ανήκει στον Ίλον Μασκ, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ιστορία.

Η εκτόξευση έγινε παρουσία χιλιάδων θεατών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και εν μέσω χειροκροτημάτων.

Τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα. Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon, μέσα στην οποία βρίσκονται οι δύο αστροναύτες, προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι δύο αστροναύτες που θα βρίσκονται μέσα στην κάψουλα θα είναι Ρόμπερτ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι, οι οποίοι είναι φίλοι και συνάδελφοι στην NASA από το 2000.

Ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν σε μία αποστολή μαζί.

Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος.

Η πρώτη προσπάθεια της εκτόξευσης  SpaceX Falcon 9έγινε την Τετάρτη ωστόσο ακυρώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.