Σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας του Camden County, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος κατοικεί στο Boone County, επισκέφτηκε αρκετά μπαρ στην περιοχή της λίμνης Ozarks, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαΐου.

Ωστόσο όπως αναφέρουν υπάρχει πιθανότητα να ήταν φορέας του ιού και πριν από την επίσκεψη του στην περιοχή.

Ένα βίντεο από εκείνο το Σαββατοκύριακο, στη λίμνη Ozarks που βρίσκεται στην πολιτεία του Μιζούρι και το οποίο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος Σκοτ Πάσμορ, με τη λεζάντα «καμία ανησυχία για covid στη λίμνη Ozark», δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να διασκεδάζουν συνωστισμένοι σε μπαρ της περιοχής με πισίνα, χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης απέναντι στον νέο κορονοϊό.

Μάλιστα το άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό, έλαβε μέρος και στο συγκεκριμένο pool party και πήγε δύο φορές στο εν λόγω μπαρ το Σάββατο.

Οι αρχές εξέδωσαν το πλήρες χρονοδιάγραμμα του συγκεκριμένου ατόμου και των μπαρ και των εστιατορίων που επισκέφθηκε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τοπικών αρχών στον τομέα της υγείας, στο Μιζούρι έχουν εντοπιστεί 13.147 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 772 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η λίμνη Ozarks είναι γνωστός τουριστικός προορισμός, ο οποίος συγκεντρώνει παραθεριστές και ο πανζουρλισμός και η κοσμοσυρροή που συνέβη το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου ήταν στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των μπαρ και των καφέ της περιοχής μετά την αργοπορία στην εκκίνηση της τουριστικής σεζόν, εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγή: CNN