Μιλώντας στο CNN, ο Αρτ Ασεβέδο εξέφρασε την ενόχληση πολλών μελών των δυνάμεων της δημόσιας τάξης αλλά και των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή ήταν οι «οδηγίες» του Αμερικανού προέδρου προς τους κυβερνήτες να «κυριαρχήσουν» επί των διαδηλωτών («Πρέπει να κυριαρχήσετε, διαφορετικά θα μοιάζετε με βλάκες, πρέπει να συλλάβετε κόσμο. Δεν χρειάζεται να είστε αδύναμοι, τόσο προσεκτικοί»).

«Αν δεν έχεις κάτι να πεις σαν τον Φόρεστ Γκαμπ, τότε μην το πεις, γιατί αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε σήμερα ηγεσία περισσότερο από ποτέ. [...] Είναι η στιγμή να είσαι πρόεδρος και όχι να κάνεις σαν να είσαι σε ριάλιτι, εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, είναι πραγματική ζωή, θέτουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο» είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον:

Ολόκληρη η δήλωση του Ασεβέδο για τον Ντόναλντ Τραμπ:

«Επιτρέψτε μου να πω αυτό στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εξ ονόματος των αρχηγών της αστυνομίας σε αυτή την χώρα... Παρακαλώ, εάν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό επειδή βάζεις νέες και νέους σε κίνδυνο. Δεν έχει να κάνει με ‘’κυριαρχία’’ έχει να κάνει με το να κερδίσουμε καρδιές και μυαλά. Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν θέλουμε τους ανθρώπους να μπερδεύουν την καλοσύνη με την αδυναμία και δε θέλουμε την άγνοια να καταστρέψει ό,τι κάνουμε σε όλη την επικράτεια όταν αστυνομικοί τραυματίζονται, όταν μέλη της κοινότητας τραυματίζονται. Αν δεν έχεις κάτι να πεις σαν τον Φόρεστ Γκαμπ, τότε μην το πεις, γιατί αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε σήμερα ηγεσία περισσότερο από ποτέ. Με πληγώνει όσο δε φαντάζεσαι γιατί είτε ψηφίζεις κάποιον ή δεν ψηφίζεις κάποιον παραμένει ο πρόεδρος μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να φερθείς σαν σωστός Πρόεδροςκαι  όχι να κάνεις σαν να είσαι στο ριάλιτι Apprentice, εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, είναι πραγματική ζωή, θέτουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο […] Ζητώ από τον αμερικανικό λαό να το αλλάξουμε αυτό εκεί που χρειάζεται, στην κάλπη, δίνοντας προσοχή στις καρδιές των ανθρώπων που εκλέγουμε, ο λόγος που αυτά τα πράγματα γίνονται είναι γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι που αυτή την ώρα σε αυτή τη χώρα πετάνε τσιμεντόλιθους και καταστρέφουν περιουσία δεν μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν. Έχεις επιλογή, ύψωσε τη φωνή σου να ακουστείς στην κάλπη και διαδήλωσε ειρηνικά».