Σε ένα κείμενο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Daily Beast, ο Τζορτζ Κλούνεϊ στέκεται στην ανάγκη για αλλαγή ρότας και πολιτικής στις ΗΠΑ, καθώς και για συστημικές αλλαγές, τονίζοντας ότι ο ρατσισμός είναι πανδημία των ΗΠΑ που έχει μολύνει τον πληθυσμό και ότι εδώ και εδώ 400 χρόνια αναζητούν το εμβόλιο.

«Υπάρχουν λίγες αμφιβολίες ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε. Τον είδαμε ν' αφήνει την τελευταία του πνοή στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών. Τώρα βλέπουμε την ανυποχώρητη αντίδραση στη βίαιη στάση του συστήματος για μία μερίδα των πολιτών όπως το 1968, το 1992 και το 2014. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν αυτές οι διαδηλώσεις. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μην σκοτωθεί κανένας άλλος άνθρωπος. Αλλά επίσης ξέρουμε ότι θα υπάρξει μία μικρή αλλαγή», γράφει αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Ο θυμός και η δυσαρέσκεια που βλέπουμε να υπάρχουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, μας υπενθυμίζουν πόσο λίγο έχουμε μεγαλώσει σαν χώρα από το “προπατορικό αμάρτημα” της σκλαβιάς. Το γεγονός ότι δεν αγοράζουμε και πουλάμε πλέον ανθρώπους δεν είναι παράσημο τιμής».

«Χρειάζεται συστημική αλλαγή στον τρόπο επιβολής του νόμου και στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Χρειαζόμαστε υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής και πολιτικούς που να μπορούν να αντικατοπτρίζουν την απονομή δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες ισόνομα. Όχι ηγέτες που να υποδαυλίζουν το μίσος και τη βία με ιδέες όπως το να πυροβολείς πλιατσικολόγους, κάτι το οποίο δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα ρατσιστικό σύνθημα», προσθέτει ο Τζωρτζ Κλούνεϊ.

«Ο ρατσισμός είναι δική μας πανδημία. Μας μολύνει όλους και έχουν περάσει 400 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε βρει εμβόλιο».

«Φαίνεται ότι έχουμε σταματήσει να ψάχνουμε για ένα τέτοιο και ότι προσπαθούμε μόνο να γιατρέψουμε τις πληγές ατομικά. Και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά πάνω σε αυτό... Απλά θυμηθείτε ότι εμείς δημιουργήσαμε αυτά τα προβλήματα, οπότε, μπορούμε να τα λύσουμε και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φέρουμε την αλλαγή σ' αυτή τη χώρα: Η ψήφος», καταλήγει το κείμενο.

Πηγή: Guardian