Η υπουργός Εξωτερικών, Μαρίζ Πέιν, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, «επικοινώνησε με την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον ώστε να ξεκινήσει έρευνα για αυτό το προβληματικό περιστατικό».

Η Πέιν σε συνέντευξη της στο Radio National, προσέθεσε ακόμα ότι, «σκεφτόμαστε στο πώς θα διατυπώσουμε εγγράφως τις σοβαρές ανησυχίες της Αυστραλίας σχετικά με τις αρχές τις Ουάσινγκτον»

Η δημοσιογράφος του δικτύου 7news, Αμέλια Μπρέις και ο κάμεραμαν Τιμ Μάιερς δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας τη στιγμή που καλυπτόταν σε ζωντανή μετάδοση τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έξω από τον Λευκό Οίκο.

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να επαναπείθονται προς το πλήθος τη στιγμή που οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ειρηνικά, ενώ ένας εκ των αστυνομικών χτυπάει με την ασπίδα του τον Μάιερς, ο οποίος καταγράφει τις στιγμές καθισμένος σ' ένα τοίχο, ενώ στη συνέχεια προσπαθεί να του αποσπάσει την κάμερα, μάλιστα στη συνέχεια ένας άλλος αστυνομικός χτυπάει με το γκλοπ του την Μπρέις, στην πλάτη κατά την αποχώρησή της από το χώρο του συμβάντος.

Η Μπρέις το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε στο συμβάν, «περισσότερο σε επηρεάζουν τα δακρυγόνα, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις να μιλάς υπό αυτές τις συνθήκες;. Επίσης δέχθηκα πλαστική σφαίρα στην πλάτη και ο Τιμ δέχθηκε μία στο πίσω μέρος του λαιμού. Θα έχουμε κάποιους μώλωπες αύριο, αλλά είμαστε ασφαλείς».

Όσο για το περιστατικό αστυνομικής βίας που φαίνεται στα βίντεο είπε, «δεν υπήρχε κάπου αλλού να πάμε εκείνη τη στιγμή, είχαμε πίσω μας την εθνοφρουρά και η αστυνομία ήρθε τόσο γρήγορα και μας έκλεισε, ώστε δεν υπήρχε διαφυγή».