Κρυμμένος στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου βρέθηκε σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ουάσινγκτον για την αστυνομική βία και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Η κίνησή του αυτή έτυχε ειρωνικών σχολίων σε ολόκληρο τον κόσμο και φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει γιατί βρέθηκε εκεί.  Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Fox News, δήλωσε πως την Παρασκευή επισκέφθηκε το καταφύγιο αποκλειστικά για να το επιθεωρήσει και όχι για να παραμείνει εκεί. 

«Δεν ήμουν κάτω. Πήγα κάτω κατά τη διάρκεια της ημέρας και έμεινα για πολύ μικρό διάστημα». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι πήγε πολύ ώρα πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια αλλά και πως βρέθηκε εκεί μονάχα για να το «επιθεωρήσει». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε ακόμα αν ζήτησε από την αστυνομία να διώξει βίαια τους διαδηλωτές -όπως έκανε- για να μπορέσει ο ίδιος να πάει στο εκκλησάκι απέναντι από τον Λευκό Οίκο απ' όπου βγήκαν και οι περίφημες φωτογραφίες με τη Βίβλο. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αρνήθηκε κατηγορηματικά και αυτόν τον ισχυρισμό δηλώνοντας «Όταν πήγα δεν είπα “διώξτε τους”. Δεν γνώριζα ποιοι ήταν εκεί. Υπέθεσα πως πάω απλά μια βόλτα σε μια κοντινή εκκλησία» σημείωσε.