Σύμφωνα με τον ιστότοπο Las Vegas Review-Journal, ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Σέι Μικαλόνις που ανήκει στην αστυνομική δύναμη του Λας Βέγκας, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως είπε ο σερίφης του Clark County, Τζο Λομπάρντο, σε ενημέρωση ο Μικαλόνις, «είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη».

Ο Μικαλόνις τραυματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή τους Λας Βέγκας, όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν μία μεγάλη διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ τη στιγμή που οι τελευταίοι πήγαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις, ο Μικαλόνις δέχθηκε τον πυροβολισμό.

Ως ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση ο 20χρονος Έντγκαρ Σαμανιέγκο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και δύο κατηγορίες για κατοχή όπλου που έθεσε τη ζωή ατόμου σε κίνδυνο.

Όπως δήλωσε ένας αστυνομικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, o Μικαλόνις, ο οποίος είναι αστυνομικός εδώ και τέσσερα χρόνια δέχθηκε τον πυροβολισμό τη στιγμή που πέρναγε χειροπέδες σ' ένα διαδηλωτή. Ο ύποπτος βρισκόταν περίπου 15 μέτρα μακριά του και του προκάλεσε σοβαρό τερματισμό στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη.

Ο Σρτιβ Γκράμας, από την Ένωσης για την Προστασία των Αστυνομικών, ανέφερε ότι κατάσταση του Μικαλόνις παραμένει κρίσιμη ωστόσο υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα.

«Αφαίρεσαν επιτυχώς τη σφαίρα από τον αυχένα του και η αρτηριακή πίεση είναι καλύτερα. Είναι ζωντανός και συνεχίζει να παλεύει».