Ο Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τον Χολ, δεν αντιστάθηκε στην σύλληψή του και απλά προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. «Από την πρώτη στιγμή προσπαθούσε με ταπεινότητα να δείξει ότι δεν αντιστεκόταν στους αστυνομικούς», είπε ο Χολ. «Τον άκουγα να παρακαλάει και να ρωτάει τον αστυνομικό: “Σας παρακαλώ. Για ποιον λόγο γίνεται αυτό;”», περιγράφει.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο Χολ περιγράφει τον Φλόιντ ως μέντορά του και είπε ότι είχαν περάσει όλη την ημέρα μαζί μέχρι τη σύλληψη και την δολοφονία του φίλου του.

«Έκλαιγε και καλούσε σε βοήθεια γιατί πέθαινε. Θα θυμάμαι πάντα τον φόβο στα μάτια του Φλόιντ γιατί ήταν γενικά ατρόμητος. Αυτό με έχει σημαδέψει να βλέπω έναν τέτοιον άντρα να κλαίει και στην συνέχεια να πεθαίνει» λέει συγκινημένος.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Τραύματα από αμβλύ όργανο έφερε ο Τζoρτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, ενώ ένα μήνα πριν ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Η Mirror παρουσιάζει την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού και σύμφωνα με αυτή ο Φλόιντ έφερε τραύματα από αμβλύ όργανο στο πρόσωπο, τους ώμους, τα χέρια, τα πόδια και μελανιές στους αρπούς απο τις χειροπέδες.

Η 20σέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα , κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του 46χρονου θύματος, αναφέρει ότι ο κορονοϊός δεν ευθύνεται για τον θάνατό του.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Φλόιντ είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου και «κατά πάσα πιθανότητα» ήταν ασυμπτωματικός.

Η νεκροψία αποκάλυψε επίσης ότι οι πνεύμονες του θύματος ήταν υγιείς, αλλά ο Φλόιντ είχε μερική στένωση των καρδιακών αρτηριών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο Φλόιντ πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός.