Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο sir Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, που υπηρέτησε στη βρετανική μυστική υπηρεσία για 38 χρόνια, υποστηρίζει ότι έχει λάβει γνώση μιας νέας επιστημονικής έκθεσης που υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε από επιστήμονες στην Κίνα.

Αν και οι ειδικοί φαίνεται να έχουν πια συμφωνήσει ότι ο ιός μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο και δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, ο Ντίαρλοβ ισχυρίζεται ότι μια επιστημονική έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από μια νορβηγική-βρετανική ερευνητική ομάδα πρότεινε ότι τα βασικά στοιχεία της γενετικής αλληλουχίας του ιού «εισήχθησαν» και μπορεί να μην έχουν εξελιχθεί φυσικά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο πρώην επικεφαλής της ΜΙ6 υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες μπορεί να πειραματίζονταν σε νυχτερίδες όταν ο Covid-19 «δραπέτευσε». Μιλάει ακόμα για το ενδεχόμενο να πληρώσει η Κίνα για την παγκόσμια ζημία που προκλήθηκε από την πανδημία και λέει ότι η έκθεση αυτή είναι μια «πολύ σημαντική συμβολή στη συζήτηση» που είναι σε εξέλιξη για το πώς εξαπλώθηκε ο ιός σε όλο τον κόσμο.

«Νομίζω ότι αυτό ξεκίνησε ως ατύχημα» δηλώνει ο Ντιάρλοβ.  Περαιτέρω ανάλυση της έρευνας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δείχνουν ότι ο ιός Covid-19 έχει «μοναδικό αποτύπωμα» που υποδηλώνει «σκόπιμο χειρισμό» από τον άνθρωπο.

Πηγές: Telegraph, Metro