Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail, η Μπριτζίτ και ο Φριτς Μπρούκνερ είχαν υιοθετήσει τον Κρίστιαν αλλά η συμπεριφορά του όσο μεγάλωνε ήταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις της θετής του μητέρας, ιδιαίτερα προβληματική.

Οι γονείς του, σύμφωνα με την αφήγηση της γυναίκας, αναγκάστηκαν να τον στείλουν σε Ίδρυμα για έφηβους με επιθετική και αντικοινωνική συμπεριφορά και στη συνέχεια έκοψαν επαφές μαζί του.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι και δεν ξέρει και δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο γιος της.

Μάλιστα είπε στην εφημερίδα ότι αφιέρωσε τη ζωή της στο σύζυγο της που έμεινε από το 1992 καθηλωμένος σε καροτσάκι, μετά από ατύχημα που είχε.

Οι γείτονες είπαν στη Daily Mail ότι οι Μπρούκνερ ήταν αξιαγάπητο ζευγάρι αλλά το παιδί τους έμπλεκε μονίμως.

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον Γερμανό παιδόφιλο

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, περιγράφεται ως λευκός, αδύνατος, με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος γύρω στο 1,80 μ.

Ο Γερμανός εισαγγελέας επιβεβαίωσε, ότι ο ύποπτος είναι παιδόφιλος που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, καθώς και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο βασικός ύποπτος στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, είχε νοικιάσει ένα αγρόκτημα και έβγαζε χρήματα πουλώντας αυτοκίνητα.

Πρώην γείτονές του είπαν στο Sky News ότι «εξαφανίστηκε χωρίς λέξη» από την αγροικία του στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας το 2006. «Ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του '90 και νοίκιασε το αγρόκτημα από έναν Άγγλο ιδιοκτήτη. Επέστρεψε στη Γερμανία κάποια στιγμή και έφερε κάποιον άλλο Γερμανό για να το φροντίζει όσο εκείνος έλειπε αλλά όταν επέστρεψε, τον πέταξε στο δρόμο» είπε ένας από τους γείτονές του. «Ήταν πάντα λίγο θυμωμένος, οδηγούσε γρήγορα και νευρικά. Και μια μέρα το 2006, εξαφανίστηκε χωρίς λέξη. Νομίζω ότι άφησε κάποιο ενοίκιο απλήρωτο. Περίπου έξι μήνες μετά, μου ζήτησαν να καθαρίσω το αγρόκτημα και η κατάσταση που αντίκρισα ήταν αηδιαστική. Βρήκαμε μια σακούλα σκουπιδιών που είχε περούκες και εξωτικά ρούχα» καταλήγει.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Mirror, που επικαλείται δηλώσεις των γερμανικών Αρχών, ο ύποπτος έκανε πολλές περιστασιακές δουλειές στη γειτονική περιοχή του Λάγκος. Λέγεται ότι μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν μετακόμισε σε ένα τροχόσπιτο.

Το 2013 η Scotland Yard είχε πει ότι ένας ξανθός άντρας είχε εντοπιστεί να παραμονεύει το διαμέρισμα από το οποίο εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν και ίσως ο νέος ύποπτος ταιριάζει στην περιγραφή.

Εικάζεται ότι ίσως είχε σχέσεις με διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις ξενοδοχείων.

Η γερμανική αστυνομία εικάζει ότι ίσως διέρρηξε το διαμέρισμα των ΜακΚαν και απήγαγε τη Μαντλίν ενώ δεν είναι σαφές εάν το κίνητρο ήταν η διάρρηξη και «έπεσε πάνω» στη Μάντι, ή αν πήγε με την πρόθεση να την απαγάγει.

«Είναι Γερμανός υπήκοος, επί του παρόντος βρίσκεται σε γερμανική φυλακή για άσχετη υπόθεση. Είναι λευκός και είναι 43 ετών. Την εποχή της εξαφάνισης της Μαντλίν ήταν 30 αλλά μπορεί να έμοιασε μεταξύ 25 και 32 ετών» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, αστυνομικός Μαρκ Κράνγουελ. «Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο παρελθόν που φοβούνταν να έλθουν στην αστυνομία αλλά σήμερα ο άνθρωπος αυτός είναι στη φυλακή, οπότε όποιος έχει κάποια πληροφορία παρακαλώ αυτή τη φορά να μας βοηθήσει» κατέληξε.

Μία ώρα πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν πραγματοποιήθηκε κλήση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα στο πορτογαλικό τηλέφωνο του Γερμανού υπόπτου.

Η Scotland Yard είπε ότι οδηγούσε το τροχόσπιτο στην περιοχή Praia da Luz τις ημέρες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν και πιστεύεται ότι ζούσε σε αυτό για μέρες ή εβδομάδες πριν και μετά τις 3 Μαΐου, όταν εξαφανίστηκε η μικρή.