Η τελετή έγινε στη γενέτειρά του, το Ρέιφορντ της Βόρειας Καρολίνας, παρουσία λίγο περισσότερων από 100 ατόμων.

Τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ντυθεί στα λευκά.

Νωρίτερα χιλιάδες διαδηλωτές είχαν «πολιορκήσει» το Λευκό Οίκο  - γύρω από τον οποίο έχουν τοποθετηθεί φράχτες ασφαλείας-  για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Μεγάλο μέρος του κέντρου της Ουάσινγκτον είχε αποκλειστεί από το πρωί, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πάνω από δέκα συλλογικότητες, ορισμένες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του Φλόιντ, έχουν καλέσει τους Αμερικανούς πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Μεγάλες συγκεντρώσεις αναμένεται επίσης ότι θα γίνουν σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι ή τη Μινεάπολις.

Ενόψει των νέων διαδηλώσεων, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για διάστημα 30 ημερών.

Η αστυνομία της Μινεάπολις  ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι στο εξής απαγορεύεται στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τους υπόπτους χρησιμοποιώντας την τεχνική του κεφαλοκλειδώματος, η οποία θεωρείται επικίνδυνη.

Η πρακτική αυτή οδήγησε το 2014 στον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, του Έρικ Γκάρνερ, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φώναζε επίσης στους αστυνομικούς «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – τα τελευταία λόγια και του Τζορτζ Φλόιντ.