Συγκεκριμένα η Inditex ανέφερε ότι θα «απορροφηθούν» 1.000 έως 1.200 κυρίως μικρότερα καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ασία και στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη η εταιρία την πρώτη τριμηνιαία ζημία της, αφού η κρίση του κορονοϊού την ανάγκασε να κλείσει σχεδόν το 90% των καταστημάτων της για το τρίμηνο από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Στην Inditex, εκτός από τα Zara ανήκουν και άλλα εμπορικά σήματα όπως Massimo Dutti, τα Pull & Bear και τα Bershka.

Όπως ανέφερε ο αριθμός των καταστημάτων που διατηρεί θα μειωθεί από 7.412 σε 6.700-6.900, μετά την αναδιοργάνωση που περιλαμβάνει και το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων.

Η Inditex ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 409 εκατ. ευρώ αφού οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 3,3 δισεκ. ευρώ δηαδή κατά 44% από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου, από τα 5,9 δισεκ. ευρώ από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακόμα ανέφερε ότι η γρήγορη μείωση στις πωλήσεις επιβραδύνθηκε, με τις πωλήσεις σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες να μειώνονται κατά 34% την περίοδο 2-8 Ιουνίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και συγκριτικά με βουτιά 51% τον Μάιο.

Σε αγορές όπου τα καταστήματα είναι ήδη ανοικτά, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% την περίοδο 2-8 Ιουνίου, σύμφωνα με την Inditex.

Η ισπανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει τα καταστήματα σε όλες τις βασικές της αγορές να έχουν ανοίξει και πάλι έως τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαδικτυακές πωλήσεις στο μεταξύ κατέγραψαν άλμα, σημειώνοντας αύξηση 95% τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ - ΜΠΕ