«Ήρθα εχθές στο σπίτι, βρήκα τις παντόφλες του παιδιού μου πεταμένες. Έχουν σπάσει την πόρτα. Τον τράβηξαν έξω, βγήκε έξω το παιδί μου, τον είχαν κολλημένο στον τοίχο, είχε τα χέρια πίσω. Ότι του λέγανε, ήταν ζωντανός όταν βγήκε έξω και του έκαναν με το τέιζερ στην πλάτη» είπε η μητέρα του 29χρονου στον ΑΝΤ1.

«Το παιδί φώναζε και έλεγε “δεν μπορώ να αναπνεύσω” και ο αστυνόμος του έλεγε “όλοι λέτε τα ίδια”. Δεν μπορώ να το ανεχτώ, τι τράβηξε το παιδί μου, να μην μπορώ να είμαι δίπλα του να τον προστατέψω στην τελευταία του στιγμή» ανέφερε.

Ο 29χρονος Γιώργος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι οι αστυνομικοί ήταν έξω από το σπίτι και δεν είχε καταλάβει πως ήταν γι αυτόν. Σύμφωνα με τον ANT1, ο νεαρός πανικοβλήθηκε και δεν συνεργαζόταν.

Είχε προηγηθεί κλήση στην αστυνομία για έναν άνδρα που κρατούσε σπαθί σαμουράι και έκανε ασκήσεις.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 29χρονου του ζήτησαν να αφήσει το σπαθί αλλά αρνήθηκε και εν τέλει τον έβγαλαν δια της βίας από το σπίτι και τον χτύπησαν με τέιζερ.

O Ζαπάντης με καταγωγή από τη Σκάλα Κεφαλονιάς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από καρδιακό επεισόδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή.