Ο δικηγόρος της της οικογένειας του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, Γιώργος Βομβολάκης, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News», και τόνισε ότι η οικογένεια περιμένει να δει τα βίντεο από τις κάμερες που φέρουν στο στήθος τους οι αστυνομικοί και δεν πρόκειται ν' αφήσουν έτσι το συμβάν.

«Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, το έχουν στο στήθος και περιγράφουν ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μάθουμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία», είπε αρχικά ο κύριος Βομβολάκης και συνέχισε:

«Του έριξαν με το taser (όπλο ακινητοποίησης ) τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί το έκαναν. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές και περιμένουμε ν' ασκούσουμε τι θα κάνουν στους αστυνομικούς γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί», κατέληξε ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονας του Γιώργου Ζαπάντη κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ο 29χρονος κρατούσε σπαθί σαμουράι και έκανε ασκήσεις.

Ο 29χρονος Γιώργος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι οι αστυνομικοί ήταν έξω από το σπίτι και δεν είχε καταλάβει πως ήταν γι αυτόν.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 29χρονου του ζήτησαν να αφήσει το σπαθί αλλά αρνήθηκε και εν τέλει τον έβγαλαν δια της βίας από το σπίτι και τον χτύπησαν με taser τρεις φορές.

Ο νεαρός έπεσε στην αυλή του σπιτιού του μετά από χτυπήματα με τέιζερ τρεις φορές από τους αστυνομικούς. Έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Το παιδί φώναζε και έλεγε “δεν μπορώ να αναπνεύσω” και ο αστυνόμος του έλεγε “όλοι λέτε τα ίδια”. Δεν μπορώ να το ανεχτώ, τι τράβηξε το παιδί μου, να μην μπορώ να είμαι δίπλα του να τον προστατέψω στην τελευταία του στιγμή».