Ένα ελληνικό νόμισμα που απεικονίζει την ποιήτρια Σαπφώ που έζησε περίπου στα 630–570 π.Χ. στη Μυτιλήνη είναι βασικό έκθεμα της ξενάγησης. Το νόμισμα κόπηκε από την πόλη πάνω από 700 χρόνια μετά τη γέννηση της Σαπφούς για να τιμήσει την ποιήτρια. «Μέχρι τον 19ο αιώνα η ποίηση (της Σαπφούς) είχε κάνει τη λέξη Λεσβία συνώνυμη της αγάπης μιας γυναίκας για μια άλλη γυναίκα», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

Όσον αφορά στη στήλη της Ροζέττας, όπως εξηγεί δημοσίευμα της Daily Mail, μια ιστορία ομοφυλόφιλου έρωτα που κρύβεται πίσω από την αποκρυπτογράφησή της ήταν αυτή που έβαλε το πολύτιμο έκθεμα στην ειδική ξενάγηση για την LGBT+ κοινότητα. 

Αν και οι περισσότεροι ερευνητές ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση της Στήλης της Ροζέτας, το Βρετανικό Μουσείο είπε ότι και ο Γουίλιαμ Τζον Μπανκς αξίζει αναγνώριση. Ο Μπανκς, πολιτικός και ειδικός στη μελέτη της αρχαίας Αιγύπτου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκωδικοποίηση του νοήματος της Ροζέτας στις αρχές του 1800. Αλλά εξορίστηκε από τη Βρετανία όταν έγινε γνωστό ότι είχε σχέση με έναν στρατιώτη καθώς οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν έγκλημα εκείνη την εποχή.

«Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν ξέρουν ότι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η στήλη της Ροζέτας ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αντικείμενα στον κόσμο» είπε ο Στιούαρτ Φροστ του Βρετανικού Μουσείου.