Από τα βίντεο που τραβήχτηκαν από το σημείο του συμβάντος κοντά  στο πάρκο Κένινγκτον, στο νότιο Λονδίνο, φαίνεται έντονος και πυκνός μαύρος καπνός να βγαίνει από το συγκρότημα πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία κλήθηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), η φωτιά ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτηρίου, το οποίο και παραδόθηκε στις φλόγες και υπέστη σημαντικές ζημιές.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και περίπου 100 άτομα εγκατέλειψαν το κτήριο με δική τους πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής, Νεντ Αλεξάντερ: «Οι πυροσβέστες πάλεψαν σκληρά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά, ωστόσο κατάφεραν να μην επεκταθεί περεταίρω».

«Περίπου 100 εκκένωσαν το κτήριο με δική τους πρωτοβουλία, ενώ αρκετοί ένοικοι παρέμειναν στα διαμερίσματα τους», προσέθεσε.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 13:15 (τοπική ώρα) και η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ένας ένοικος, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα μπάρμπεκιου που έλαβε χώρα στο διαμέρισμα.

Όπως αναφέρει το RT, περίπου 18 άνθρωποι δέχθηκαν ιατρική φροντίδα για εισπνοή καπνού.

Πηγή: Metro.co.uk