Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι, είπε πως η Γαλλία αποχωρεί από τις ασκήσεις στη Μεσόγειο, συνεπεία μια εμπλοκής μεταξύ τουρκικών και γαλλικών φρεγατών κοντά στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία κατηγορεί την Τουρκία για επιθετική στάση, καθώς στην αρχή του μήνα το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είχε παρενοχλήσει γαλλικό πολεμικό πλοίο σε αποστολή του ΝΑΤΟ.

Ο πρέσβης της Τουρκίας Ισμαήλ Χακί Μουσά  πάντως είπε ότι στην έρευνα για το περιστατικό, οι ειδικοί του ΝΑΤΟ, δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα.

«Καρφιά» από τον Τούρκο πρέσβη 

Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι «προκατειλημμένη», καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι.

«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα ΗΑΕ στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις», δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Μουσά σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών.

«Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Χάφταρ στα ανατολικά», πρόσθεσε.

Πηγές:Reuters, L' Opinion