Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μετέβη με αεροπλάνο στη Βουλγαρία παρά τις συστάσεις από το βρετανικό υπουργείο Υγείας για ταξίδια εκτός χώρας μόνο σε απαραίτητες περιπτώσεις. Από τη Σόφια ήρθε με απευθείας πτήση στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε προς τη βίλα του στο Πήλιο. 

Μάλιστα είχε ανεβάσει δύο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από το ταξίδι του και μία φωτογραφία. 


Ο Στάνλεϊ Τζόνσον στο αεροδρόμιο

Ωστόσο στη συνέχεια τα διέγραψε, αφού οι αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία ήταν έντονες. 

 

«Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις απευθείας πτήσεις για τους Βρετανούς αλλά χαίρονται που είμαι εδώ. Ήθελαν μόνο να μάθουν από πού ήρθα και γιατί. Με θερμομέτρησαν δύο φορές», είπε για το ταξίδι του ο Στάνλεϊ Τζόνσον. 

Η βίλα στο Πήλιο έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, πισίνα και βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από την παραλία.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην παραλία του Χόρτου για δείπνο. 

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες» 

Το ταξίδι του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στο Sky News πως «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για οικογενειακές συζητήσεις. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των Βρετανών ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι είναι σωστό». 

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς είπε από την πλευρά του πως στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει οδηγία και «ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία». 

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».