Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε στους «Τimes of Israel» ότι οι δύο άνδρες που φαίνονται στο βίντεο και τα οποία είναι μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Ισραήλ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς διέπραξαν αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλικής φύσεως. 

«Δεδομένης της σοβαρότητας των ισχυρισμών για μη τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς που αναμένονται από τους υπαλλήλους του Οργανισμού, τα δύο μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς αμοιβή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων και της ολοκλήρωσης της τρέχουσας έρευνας», δήλωσε ο Στέφαν Ντουτζάριτς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μετά την κυκλοφορία του ροζ βίντεο, ο  ΟΗΕ είπε ότι ερευνά το περιστατικό και η ταυτοποίηση των ατόμων που εμφανίζονται στο βίντεο είναι “θέμα χρόνου”.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ζευγαριού ως «απεχθή». «Τέτοιου είδους συμπεριφορά αντίκειται σε ό,τι πρεσβεύουμε και εργαζόμαστε να πετύχουμε στο πλαίσιο της καταπολέμησης των παραβάσεων από το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ο Ντουτζάριτς στο BBC. Όταν ρωτήθηκε αν η σεξουαλική πράξη ήταν συναινετική ή περιελάμβανε πληρωμή, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού είπε ερευνάται.

Τα Ηνωμένα Έθνη τηρούν αυστηρή πολιτική στην περίπτωση σεξουαλικών παραπτωμάτων από τα μέλη του - που αν αποδειχτούν πως παραβίασαν το πρωτόκολλο, βρίσκονται ενώπιον πειθαρχικών ποινών, επαναπατρισμού ή ακόμα και παύσης από ειρηνευτικές αποστολές, ενώ εναπόκειται στη δικαιοδοσία των χωρών τους αν προχωρήσουν περαιτέρω σε νομικές ή πειθαρχικές ενέργειες εναντίον τους.