Το κρούσμα εντοπίστηκε το Σάββατο στην πόλη Μπαγιανούρ, βορειοδυτικά του Πεκίνου.

Τοπικό νοσοκομείο ειδοποίησε τις δημοτικές αρχές που έθεσαν την πόλη σε συναγερμό επιπέδου 3, για την αποφυγή της πανώλη.

Οι υγειονομικές αρχές της Μπαγιανούρ καλούν τους πολίτες να λάβουν επιπλέον μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και να αποφύγουν το κυνήγι και τη βρώση ζώων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

«Επί του παρόντος, υπάρχει κίνδυνος επιδημίας σε αυτή την πόλη. Οι πολίτες πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας και να αναφέρουν κάθε αφύσικο πρόβλημα υγείας τάχιστα», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο ακόμα κρούσματα πανώλης είχαν επιβεβαιωθεί στην Μογγολία καθώς δύο αδέλφια, 27 και 17 ετών αντίστοιχα, νόσησαν όταν έφαγαν κρέας μαρμότας (ένα υποείδος σκίουρου).

Η πανώλη προκαλείται από βακτήρια, μεταδίδεται με τσιμπήματα ψύλλων και δαγκώματα μολυσμένων ζώων. Είναι μία από τις πιο θανατηφόρες βακτηριακές λοιμώξεις στην ανθρώπινη ιστορία και κατά τη διάρκεια του Μαύρου Θανάτου τον μεσαίωνα, στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.