Ο 27χρονος οδηγός με το όνομα Τζίμι από την Gladstone του Κουίνσλαντ οδηγούσε επί της λεωφόρου Dawson όταν διαπίστωσε πως το φίδι τυλιγόταν στο πόδι του.

Ο νεαρός κατάλαβε πως πρόκειται για το ανατολικό καφέ φίδι, ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες είδος φιδιού το οποίο θεωρείται υπεύθυνο στην Αυστραλία για την πλειονότητα των θανάτων από δάγκωμα ερπετών.

Ο 27χρονος νόμιζε πως το φίδι τον είχε δαγκώσει και φοβήθηκε για τη ζωή του αφού το ανατολικό καφέ είναι εξαιρετικά γρήγορο και θανατηφόρο, ενώ το δηλητήριό του προκαλεί παράλυση και εγκεφαλική αιμορραγία.

Έτσι ο Τζίμι σκότωσε το φίδι, πάτησε το γκάζι και κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο. Τότε ακριβώς τον εντόπισε η Τροχαία να οδηγεί με 123 χλμ./ώρα και του ζήτησε να σταματήσει στο πλάι του δρόμου.

«Ένα καφέ φίδι ή φίδι τίγρης βρίσκεται στην καρότσα του φορτηγού, νομίζω ότι με δάγκωσε, ήταν μαζί μου μέσα στο αυτοκίνητο», ακούγεται να λέει ο Τζίμι στον αστυνομικό που τον σταμάτησε, σε βίντεο που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα την Τρίτη. «Μπορείς να αισθανθείς τον χτύπο της καρδιάς μου, φίλε», είπε.

Ο αστυνομικός είδε τότε το φίδι στα πόδια του Τζίμι και κάλεσε βοήθεια. Οι τραυματιοφορείς διαπίστωσαν πως το φίδι δεν τον είχε δαγκώσει και πως είχε υποστεί σοκ.