«Όλες οι συνθήκες και τα οπτικά χαρακτηριστικά υποδεικνύουν ότι η σορός (που βρέθηκε στη λίμνη) άνηκε στη Νάγια Ριβέρα και η ταυτότητά της επαληθεύτηκε με σύγκριση οδοντιατρικών αρχείων», αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή, σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Όπως επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση, «τα ευρήματα της νεκροψίας υποδεικνύουν πνιγμό και η κατάσταση της σορού συνάδει με την ώρα θανάτου της Ριβέρα».

«Δεν εντοπίστηκαν τραύματα κατά την αυτοψία. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την έρευνα ή την εξέταση ότι τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ έπαιξαν ρόλο στο θάνατο της ηθοποιού» καταλήγει.

Πάλεψε για να σώσει τον γιο της

Σύμφωνα με τις αρχές, η 33χρονη ηθοποιός «έδωσε αρκετή ενέργεια» για να σώσει τον γιο της «αλλά όχι αρκετή για να σώσει τον εαυτό της»

Ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα δήλωσε χθες ότι η Ριβέρα χρησιμοποίησε τις τελευταίες δυνάμεις της για να σώσει τον τετράχρονο γιο της πριν πεθάνει. «Συγκέντρωσε αρκετή ενέργεια για να πάει τον γιο της πίσω στο σκάφος, αλλά όχι αρκετή για να σωθεί». 

Η σορός της 33χρονης ηθοποιού εντοπίστηκε τη Δευτέρα το πρωί στη βορειοανατολική περιοχή της λίμνης Πίρου της Καλιφόρνια, όπου το νερό έχει βάθος 20 μέτρα, ανέφεραν οι αρχές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η Ριβέρα αναζητούνταν από την Τετάρτη. 

Η Ριβέρα και ο τετράχρονος γιος της Τζόσεϊ, νοίκιασαν μια βάρκα στη λίμνη Πίρου, κοντά στο Λος Άντζελες. Το παιδί είπε στους διασώστες ότι βούτηξαν με την μητέρα του στο νερό για να κολυμπήσουν, αλλά εκείνη δεν επέστρεψε στη βάρκα. Στη συνέχεια το αγόρι κατέθεσε ότι κοίταξε πίσω και την είδε να εξαφανίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Το τετράχρονο παιδί βρέθηκε να κοιμάται εξαντλημένο στη βάρκα φορώντας σωσίβιο. Ένα ακόμα σωσίβιο βρέθηκε μέσα στη βάρκα.