Στις θεωρίες συνωμοσίας που οργιάζουν και τον θέλουν να «δημιούργησε την Covid-19», ότι θέλει «να ερημώσει την Γη», «να εμφυτεύσει ηλεκτρονικούς κοριούς στον πληθυσμό» ή ότι θέλει «να εξαλείψει το 15% του πληθυσμού» μέσω των εμβολίων και να εμφυτεύσει ηλεκτρονικούς κοριούς στους ανθρώπους, απάντησε ο Μπιλ Γκέιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN και στην εκπομπή «Town Hall».

«Ο συνδυασμός του να έχεις social media και να έχεις και αυτή την πανδημία για την οποία ο κόσμος ψάχνει πολύ απλές εξηγήσεις, είναι πολύ κακός», ανέφερε αρχικά ο διάσημος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και συνέχισε:

«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος. Το έξυπνο πράγμα που κάνουν όσοι αναπαράγουν τις θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και ότι προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια ή ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά».

Ακόμα προσέθεσε ότι ελπίζει πώς όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας δεν θα επιφέρουν κάποια διστακτικότητα στον κόσμο σχετικά με το εμβόλιο.

Επίσης ανέφερε ότι ελπίζει «πώς οι θεωρίες συνωμοσίας θα υποχωρήσουν και η ανθρωπότητα θα κερδίσει από την ιστορία καινοτομίας».

«Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς να διαδίδουν τέτοιες θεωρίες», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «εκπληκτικές εταιρείες» αναζητούν το εμβόλιο.

Τέλος ο συνιδρυτής της Microsoft επανέλαβε «ότι η πανδημία και τα social media είναι ένας κακός συνδυασμός. Ποιος είναι ο κακός εδώ; Σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκίνησε» και κατέληξε λέγοντας ότι «πιστεύω ότι θα βγει η αλήθεια προς τα έξω απ' όλο αυτό».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός-Μπιλ Γκέιτς: Το εμβόλιο σε όσους έχουν ανάγκη και όχι σε όσους κάνουν την καλύτερη προσφορά

Για όλα φταίει... ο Μπιλ Γκέιτς: Γιατί «πρωταγωνιστεί» στις θεωρίες συνωμοσίας, από την εμφύτευση τσιπ μέχρι τον κορονοϊό!