Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, 11 ηλικιωμένοι κατέληξαν, ενώ πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Από τους 150, 84 ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό με πολλούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Γιάννης Ατζαράκης, γιος 77χρονης θετικής στον κορονοϊό είπε: «Είναι στο νοσοκομείο 7 ημέρες. Είναι με οξυγόνο, με μάσκα και με φάρμακα. Είναι στη πόρτα του θανάτου. Και μας λένε κάθε μέρα να περιμένεις το χειρότερο».

Πολλές είναι και οι καταγγελίες για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων.

Ο Σπύρος Βασιλάκης έχει βίντεο που υποστηρίζει ότι τραβήχτηκε αφού είχε ήδη διαγνωσθεί το πρώτο κρούσμα σε εργαζόμενο του γηροκομείου και δείχνει μία γυναίκα από το προσωπικό να δίνει λουλούδια στη μητέρα του, χωρίς μάσκα και γάντια. Λίγες μέρες μετά , βρέθηκε θετική και μέσα σε 2 εβδομάδες, πέθανε. 

«Πήρε η αδερφή μου τηλέφωνο και της είπαν ότι άρχισαν και βρίσκουν προσωπικό που έχει κορωνοιό. Και η αδερφή μου λέει αυτό είναι σοβαρό θέμα γιατί δεν μας είπατε τίποτα; Και λέει στείλαμε email σε όλες τις οικογένειες. Αυτό ήταν μπούρδες. Εγώ περίπου 5, 6 φορές την ημέρα έκανα τηλεφώνημα με τα παράπονα , λέω γιατί έχετε βγάλει αυτή την απόφαση να μην εξετάσετε όλον τον κόσμο; Μπορεί να βγει σε κακό αποτέλεσμα. Και μου λέγανε Γιάννη συγγνώμη , περιμένουμε την κυβέρνηση να μας πει τι να κάνουμε» είπε ο κ. Ατζαράκης στον ΣΚΑΙ.

«Ούτε να μας δώσουν τα συλλυπητήρια τους. Ξέρετε τι μας δώσανε; Τον λογαριασμό για τον επόμενο μήνα», είπε ο κ. Βασιλάκης.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Πού βάζουμε υποχρεωτικά από σήμερα μάσκα – Για ποιους και σε ποια μέρη αποτελεί σύσταση

Κορονοϊός: 1.592 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ