Τα αεροσκάφη των αμερικανικών και αυστραλιανών στρατιωτικών δυνάμεων εντόπισαν τους τρεις άνδρες στο μικρό νησί Πικελότ, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχαν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τα άτομα που τους διέσωσαν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν έφεραν σοβαρά τραύματα.

Οι άνδρες αγνοούνταν για τρεις μέρες αφού η βάρκα τους μήκους επτά μέτρων, έμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψουν.

Οι αρχές στη στρατιωτική βάση του Γκουάμ σήμαναν συναγερμό το Σάββατο, αφού οι τρεις ναυτικοί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι 42 χιλιομέτρων από το Πολουάτ στο Πουμάτ.

Το αυστραλιανό πλοίο «HMAS Canberra», έπλεε μεταξύ Αυστραλίας και Χαβάης όταν δέχθηκε κλήση για να συνδράμει στις έρευνες.

Την Κυριακή ένα ελικόπτερο από το «HMAS Canberra», εντόπισε ένα τεράστιο σήμα SOS γραμμένο πάνω στην άμμο, κοντά σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο και προσγειώθηκε στο μικροσκοπικό νησί προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση των τριών ναυτικών και να τους δώσει νερό και φαγητό.

«Είμαι περήφανος από την αντίδραση και τον επαγγελματισμό, όσων ήταν στο πλοίο, καθώς όλοι ολοκληρώσαμε την υποχρέωση μας να βοηθήσουμε στην ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα», δήλωση ο καπετάνιος του πλοίου, Τέρι Μόρισον.

Τους άνδρες θα περισυλλέξει ένα σκάφος από τις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας.

Το κρατίδιο βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και απαρτίζεται από περισσότερα από 600 διάσπαρτα μικρά νησιά.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε ακόμα:

Τρομακτική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού: Τουλάχιστον δέκα νέκροι - Θυμίζει εμπόλεμη ζώνη (vids)

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ: Τρομοκρατημένος, με ένα όπλο να τον σημαδεύει στο κεφάλι