Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ο Χουλουσί Ακάρ προέδρευσε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πραγματοποίησε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της».

Ακόμα προσέθεσε ότι «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Αναλυτικά η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμα:

Δένδιας: Η Τουρκία ζει στον 19ο αιώνα - Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας

Υποστήριξη Κομισιόν σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τουρκικές προκλήσεις