«Η Ε.Ε. στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο Πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της Ε.Ε.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων.

Επιπροσθέτως, ο κύριος Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Ο  Ερντογάν από την πλευρά του είπε στον Σαρλ Μισέλ, «Σσην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι, όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κύριο Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ: Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα στην ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο