Η συγκεκριμένη κίνηση, δηλαδή να ζυγίζονται οι πελάτες προτού παραγγείλουν προέκυψε μετά από μία εθνική εκστρατεία εναντίον της σπάταλης τροφίμων.

Συγκεκριμένα ένα εστιατόριο στην πόλη Τσανγκτσά τοποθέτησε πριν από λίγες ημέρες δύο μεγάλες ζυγαριές στην είσοδό του.

Εν συνεχεία ζητάει από τους πελάτες να καταχωρήσουν τη μέτρηση σε μία εφαρμογή, η οποία τους προτείνει ένα μενού ανάλογα με το τι έδειξε η ζυγαριά.

Μάλιστα υπάρχουν και ταμπέλες που γράφουν «να είστε φειδωλοί και εργατικοί, να έχετε άδεια πιάτα» και «επιχείρηση άδειο πιάτο».

Η συγκεκριμένη πολιτική του εστιατορίου έχει προκαλέσει πανζουρλισμό στα social media της Κίνας, καθώς hashtags σχετικά με το εστιατόριο έχουν εμφανιστεί περισσότερες από 300 εκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα Weibo.

Το εστιατόριο μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη» για την ερμηνεία που έδωσε στην καμπάνια «Άδειο Πιάτο».

Όπως εξήγησε: «η πρόθεση μας ήταν να υποστηρίξουμε τη σπατάλη φαγητού και οι παραγγελίες φαγητού ν’ αφορούν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Ποτέ δεν αναγκάσαμε τους πελάτες μας να ζυγιστούν», ανέφερε σ’ ένα διαδικτυακό απολογητικό μήνυμα το εστιατόριο.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία εθνικής εμβέλειας αναθερμάνθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, χαρακτήρισε τα επίπεδα σπατάλης φαγητού «σοκαριστικά και λυπηρά».

Μάλιστα μετά το μήνυμα του Κινέζου προέδρου, η Ένωση Τροφοδοσίας Φαγητού της Γουχάν παρότρυνε τους εστιάτορες της πόλης να μειώσουν τον αριθμό των πιάτων που σερβίρουν στους πελάτες. Συγκεκριμένα όταν υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αποφασίζει να δειπνήσει να σερβίρουν ένα πιάτο λιγότερο.

Στην καμπάνια συμμετέχει και η κρατική τηλεόραση, κριτικάροντας όσους ποστάρουν βίντεο  τρώγοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμα:

The Times: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αφήνει την Τουρκία να καταπατά τα ελληνικά ύδατα

Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Η ΕΕ να κάνει συστάσεις σε αυτούς που κάνουν μονομερή βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο