Τρεις ακόμα άνδρες εμπλέκονται στο σκάνδαλο αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπράιν Κόλφατζ, βετεράνος του Ιρακ, είναι αυτός που κυρίως ωφελήθηκε από την απάτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο Κόλφατζ μπήκε στην ειδική καμπάνια για δωρεές το 2018 ζητώντας υποστήριξη για τη δημιουργία τείχους μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό. Η σελίδα του κέρδισε τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ και συγκέντρωσε δωρεές και από άλλους Ρεπουμπλικάνους. Συνολικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 εκατ. δολάρια και η πλατφόρμα GoFundMe άρχισε να ερευνά πού πήγαιναν τα χρήματα και προειδοποίησε τον Κόλφατζ να τα δωρίσει σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή να τα επιστρέψει σε όλους όσους είχαν συνδράμει στον φιλανθρωπικό σκοπό.

Τότε ενεπλάκησαν οι τρεις υπόλοιποι άνδρες, ο Στιβ Μπάνον, ο Τίμοθι Σι και ο Άντριου Μποντολάτο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εταιρείες-βιτρίνες και μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που είχε ιδρύσει ο Μπάνον για να ξεπλύνουν τα χρήματα, να τα επιστρέψουν στον Κόλφατζ και να κρατήσουν ένα ποσοστό για τους ίδιους.

Παρά το ότι ισχυρίστηκε στο GoFundMe ότι «δεν πήρε ποτέ ούτε δεκάρα» από τις δωρεές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Κόλφατζ έπαιρνε μηνιαίο μισθό 20.000 δολάρια και μια εφάπαξ πληρωμή 100.000 δολαρίων. Συνολικά «έφαγε» 350.000 δολάρια.

Ο Κόλφατζ και η γυναίκα του Άσλεϊ φέρονται να ξόδεψαν τα χρήματα με μεγάλο ενθουσιασμό. Ζουν με τα δύο παιδιά τους σε ένα σπίτι αξίας 290.000 δολαρίων στο Μιραμάρ της Φλόριντα. Ο Κόλφατζ αγόρασε επίσης ένα σκάφος αξίας 600.000 δολαρίων που επιμένει ότι αγόρασε πριν καν ξεκινήσει την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Ο βετεράνος χρησιμοποίησε τα χρήματα από τις δωρεές για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, αγόρασε σκάφος, SUV, κοσμήματα για τη γυναίκα του, στην οποία έκανε δώρο και αισθητικές επεμβάσεις, ενώ αποπλήρωσε και τα χρέη που είχε από τις πιστωτικές κάρτες.

Διαβάστε ακόμα

Κτηνωδία: 30 άνδρες βίασαν 16χρονη σε ξενοδοχείο – Τραβούσαν και βίντεο

Τραγωδία: 19χρονη είχε πάθει ψύχωση με τα likes στα social media - Αυτοκτόνησε ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο(pics)