Αρχικά ο 29χρονος Τομ Κεμπ δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι η Μαλίν έλεγε ψέμματα. Όμως, αφού η 27χρονη ανέβασεστο Instagram τις φωτογραφίες που δείχνουν τα τραύματα που υπέστη, ο Κεμπ παραδέχθηκε ότι τη χτύπησε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών. 

Η σχέση του πρώην ζευγαριού ήταν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, πάντα γεμάτη εντάσεις και διαλείμματα. Όταν η Μαλίν ήταν έγκυος στην κόρη τους, χώρισαν για λίγο εν μέσω ισχυρισμών ότι ο Κεμπ την απατούσε αλλά τα βρήκαν πριν το μωρό τους γεννηθεί.

Η κόρη τους Κόνσι γεννήθηκε πρόωρα και πέθανε τέσσερις εβδομάδες αργότερα. Το ζευγάρι συνέχισε να είναι μαζί, παρά τα πολλά προβλήματα και τον περασμένο Ιούνιο η Μαλίν σε ένα μακροσκελές post στο Instagram περιέγραψε το δράμα που ζούσε και κατήγγειλε ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Κατηγόρησε τον Κεμπ για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, λέγοντας: «Με χτυπούσε, με έσπρωχνε, με έγδερνε, με υποτιμούσε, με ήλεγχε, με χειραγωγούσε, με απάτησε και πολλά ακόμα».

Η Μαλίν Άντερσον δηλώνει ανακουφισμένη με την ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην σύντροφό της ενώ παλεύει με το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες.