Συγκεκριμένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Türkiye», φιλοξενεί δηλώσεις μελών του αντικαθεστωτικού «Ελεύθερου Συριακού Στρατόού», οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Türkiye»

Όπως αναφέρεται αρχικά στο δημοσίευμα, «ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις πού αγωνίζονται δίπλα στους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία έστειλαν το μήνυμα ότι ‘‘αν ξεσπάσει πόλεμος με τους Έλληνες με χαρά θα πάμε και εμείς στο μέτωπο’’».

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO ), με την επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας”, “Ασπίδα Ευφράτη” και “Πηγή Ειρήνης” διασφάλισαν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας, εάν ξεσπάσει πόλεμος στην ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα όπως δηλώνουν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες του ÖSO «τα θύματα του πολέμου στη Συρία δεν ξεχνούν τη στήριξη της Τουρκίας και παρακολουθούν στενά τις θερμές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο , “η Τουρκία πολέμησε για την ελευθερία μας και έδωσε μάρτυρες για αυτό. Και εμείς λοιπόν πάντοτε είμαστε έτοιμοι για το καθήκον”», λένε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα ο Σουχείλ Χαμμούντ, ειδικός στους πυραύλους που έχει το παρατσούκλι «Εμπού Τow», υπηρετεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό αποτελώντας τον εφιάλτη του καθεστώτος Άσαντ, έστειλε μήνυμα εκ μέρους των συντρόφων του, όπως είπε θέλει να πάει στα σύνορα με την Ελλάδα, «ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το χρέος μας προς τους Τούρκους αδερφούς μας που έγιναν μάρτυρες στα εδάφη μας. Αν μου πουν να πάω, η απάντηση θα είναι “Ναι”», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ο Χαμούντ που είναι ειδικός στους πυραύλους “Tow” και “Malotka”, εγκατέλειψε τον Συριακό Στρατό το 2012 και εντάχθηκε στον ÖSO. Ο Χαμμούντ είναι γνωστό πως μπορεί να χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους τύπου BGM-71 και Tow, ενώ έχει καταστρέψει περισσότερα από 60 άρματα μάχης του συριακού καθεστώτος αλλά και μαχητικά αεροσκάφη. Ο Χαμμούντ πού βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Άσαντ αλλά και των τρομοκρατικών οργανώσεων σώθηκε από βομβιστική επίθεση ενώ έσπασε το πόδι του σε μία απόπειρα δολοφονίας. Μάλιστα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έγινε προσπάθεια δηλητηρίασης του. Υπηρετεί υπό την αιγίδα του OSO στις ειδικές δυνάμεις της Μεραρχίας Χαμζά», καταλήγει το δημοσίευμα της «Türkiye».

Μάλιστα ο Τούρκος δημοσιογράφος του Nordic Monitor,  Αμπντουλάχ Μποζκούρτ που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία, ανέβασε στο Twitter, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας γράφοντας στη λεζάντα.

«Οι φίλοι του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από τον 'Ελεύθερο Συριακό Στρατό” ανακοίνωσαν ότι είναι πρόθυμοι να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας για να ξεπληρώσουν το χρέος τους στην Τουρκία».

Διαβάστε Ακόμα:

Yeni Safak: Το Oruc Reis θα πάει στο Καστελόριζο και τη Ρόδο

Παράπονα Ερντογάν στη Μέρκελ για τη Γαλλία: «Γιατί μπλέκεται στα πόδια μας;»