Σε ομιλία του στην τελετή κρατικών μεταλλίων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες», υποστηρίζοντας ότι «παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της Ελλάδας εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο».

Ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι «υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείας Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις παραλίες μας. Η γλώσσα της απειλής δεν ωφέλησε. Όλοι οι συνομιλητές μας έχουν πλέον καταλάβει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και την πειρατεία. Η προώθηση της διπλωματίας στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης. Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίζονται πάντα με καλή πρόθεση. Εάν δοκιμάζουν την υπομονή και αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα παίρνουν πάντοτε την απάντηση που τους ταιριάζει», προσέθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ακόμη η Τουρκία από την αρχή υποστήριξε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Επίσης στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.

«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι. (...) Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», δήλωσε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις χώρες της περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή.

«Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και ΚΥΠΕ

Διαβάστε Ακόμα:

Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα επιστρέψει στις θάλασσες μόλις ολοκληρωθεί η συντήρησή του – Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά

Επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο