Το πακέτο περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη και εστάλη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έχοντας ως παραλήπτη τον Αμερικανό πρόεδρο, με τους πράκτορες του Λευκού Οίκου να το εντοπίζουν προτού υπάρξει πρόβλημα.

Μάλιστα το πακέτο εξετάστηκε δύο φορές προκειμένου να διαπιστωθεί η παρουσία ρικίνης. Αυτή είναι βέβαια η κλασσική διαδικασία αφού όλα τα πακέτα και οι επιστολές που στέλνονται στον Λευκό Οίκο, ταξινομούνται και ελέγχονται πριν φθάσουν εκεί.

Το περιστατικό ερευνούν το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες.

Η ρικίνη είναι μία εξαιρετικά  ισχυρά τοξική πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Εάν κάποιος την καταναλώσει μπορεί να του προκαλέσει ναυτία, εμετούς, εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο έντερο που οδηγεί σε ανεπάρκεια του ήπατος, της σπλήνας και των νεφρών, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.

«Το FBI και οι μυστικές μας υπηρεσίες ερευνούν μία ύποπτη επιστολή που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το περιστατικό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει μία ανακοίνωση του FBI που εστάλη στο CNN.

Διαβάστε Ακόμα:

Χάκερς «επιτέθηκαν» από λάθος σε νοσοκομείο και προκάλεσαν το θάνατο μίας γυναίκας

ΗΠΑ: Πέθανε η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ – Ο Τραμπ ετοιμάζει αλλαγές στο Δικαστικό Σώμα