Τουλάχιστον δέκα νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ύστερα από την κατάρρευση πολυκατοικίας, στην πρωτεύουσα Μουμπάι της Ινδίας την Κυριακή .

Τα διεθνή πρακτορεία κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο της τραγωγίας με τους διασώστες να σκάβουν ακόμα και με γυμνά χέρια, αναζητώντας επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Στο τριώροφο κτίριο, στο προάστιο Μπιγουάντι, έμεναν πολλές οικογένειες  - κυρίως εργατών .

Το τραγικό συμβάν έπιασε τους ενοίκους κυριολεκτικά στον ύπνο, αφού τη στιγμή της κατάρρευσης η ώρα ήταν 3:40 το πρωί της Δευτεράς.

«Μέχρι τώρα οι διασώστες έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν μέσα από τα συντρίμμια του κτιρίου  11 άτομα και 10 σορούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αγνοουμένων κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 ατόμων δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των σωστικών δυνάμενων Στρατηγός Ναραγιάν Πραντάν.

Η κατάρρευση κτιρίων είναι σύνηθες φαινόμενο στη μέδευτερη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη, με πληθυσμό άνω του 1.4 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

Απόροια της προχειρότητας και των φθηνών ακατάλληλων υλικών από τα οποία κτίζονται, καθώς και από τους πλημμελείς ελέγχους των τοπικών συνεργείων των πόλεων στις οποίες βρίσκονται.

Πηγή: ΑΜΠΕ με πληροφορίες από ΑFP και twitter