Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, με τη χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο να κατραγράφει συνολικά 2297 κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό σ΄ ένα 48ωρο από τον περασμένο Απρίλιο, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές στο Μόναχο ανακοίνωσαν ότι θα καταστήσουν υπ[οχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε όλους τους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του ιού.

Επιπλέον, την Πέμπτη τίθενται εκ νέου σε ισχύ περιορισμοί που αφορούν την κοινωνική ζωή των πολιτών στο Μόναχο: μόνο πέντε άτομα από έως και δύο νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντώνται είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο και αυτό αφορά, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Ντίτερ Ράιτερ, και τις επιχειρήσεις γαστρονομίας.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επέκρινε την συγκέντρωση πολλών ατόμων σε εστιατόρια κατά το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των κανόνων χρήσης μάσκας σε ολόκληρο το κρατίδιο ενόψει και της πτώσης της θερμοκρασίας. Εισηγήθηκε μάλιστα την σύγκληση νέας διάσκεψης των Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, προκειμένου οι δράσεις να συντονιστούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Επίσης ο Σέντερ κάλεσε τους οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου να μην ταξιδέψουν τη Πέμπτη στη γειτονική Βουδαπέστη (η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας απέχει από το Μόναχο μόλις δύο ώρες με το τραίνο) όπου θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό σούπερ καπ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου και την κάτοχο του Γιουρόπα Λίγκ, Σεβίλλη.

Ανοίγουν «Κλινικές - κρυολογήματος» και όχι μόνο κορονοϊού, τον Οκτώβριο.

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου προβλέπεται να ανοίξουν σε όλη τη χώρα οι πρώτες κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών που θα παρουσιάζουν πυρετό και συμπτώματα ίωσης, ανεξάρτητα αν έχουν  διαγνωσθεί ή όχι θετικοί στο μικρόβιο του κορονοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός  υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος θεωρείται ένας εκ των τριών υποψηφίων για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος του CDU,  στο πλαίσιο των επιπλέον μέτρων που λαμβάνει  η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να αποτραπεί μια ραγδαία άνοδος των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω ενός κοινού χειμωνιάτικου κρυολογήματος ή της εποχικής γρίπης.

Πηγή: ΑΜΠΕ www.Guardian.co.uk