«Το Δικαστήριο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση του πολιτικού κόμματος "Η Ρωσία του μέλλοντος"», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Ανώτατου δικαστηρίου.

Το 2019 το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε τη νομική κατοχύρωση της ονομασίας του κόμματος «Η Ρωσία του μέλλοντος» υποστηρίζοντας ότι η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται ήδη από άλλη πολιτική οργάνωση.

Ο Αλεξεί Ναβάλνι από το 2012 προσπαθεί να κατοχυρώσει την ονομασία του δικού του κόμματος για να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές, καταθέτοντας κατά περιόδους τις ακόλουθες τρεις διαφορετικές ονομασίες:

«Λαϊκή συμμαχία», «Κόμμα προόδου» και «η Ρωσία του μέλλοντος».

Ωστόσο κάθε φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης προβάλλοντας διαφορετικές προφάσεις απέρριπτε τις αιτήσεις για την κατοχύρωση της ονομασίας τους.

Τις δύο φορές την ονομασία του κόμματος υφάρπαξαν, όπως γράφει η εφημδφφσδλοντας διάφορες αιτιάσεις σε σχέση με τα έγραφα που έπρεπε να κατατεθούν.

Την τελευταία φορά ο Ναβάλνι πρότεινε το κόμμα του να ονομασθεί «Η Ρωσία του μέλλοντος».

Όμως, το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μάιο αρνήθηκε να την κατοχυρώσει υποστηρίζοντας ότι κόμμα με αυτή την ονομασία ήδη υπάρχει.

Πολλοί υποστηρικτές του Ναβάνλι, καθώς και δυτικοί αναλυτές της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη Ρωσία θεωρούν ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θεωρεί τον Ναβάνλι ως τον πιο επικίνδυνο πολιτικό του αντίπαλο, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να απαγορεύσει τη συμμετοχή του στις επόμενες προεδρικές εκλογές, όπου ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας διεκδικεί για ακόμα μια φορά την ανανέωση της θητείας του.

Μάλιστα, αρκετοί, ανάμεσα τους και οι εκπρόσωποι πολλών δυτικών κυβερνήσεωνμ θεωρούν ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ναβάνλι με το θανατηφόρο τοξικό υγρό novichok κρύβεται η ηγεσία του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΜΠΕ με πληροφορίες απο το πρακτορείο ΤΑSS