Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Şafak», το τουρκικό σκάφος ερευνών της Τουρκίας απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας αφού ολοκλήρωσε την περιοδική συντήρηση ρουτίνας.

Όπως όμως διευκρινίζει το δημοσίευμα, τα πολεμικά πλοία «Ataman» και «Cengiz Han» που το συνόδευαν έχουν παραμείνει στο λιμάνι, ενώ το «Oruc Reis», βρίσκεται ανοικτά του κόλπου της Ατταλέιας.

Η «Yeni Şafak» προσθέτει ότι το πλοίο πραγματοποίησε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο για 35 μέρες, προτού καταπλεύσει την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Αττάλειας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το πλοίο αποσύρθηκε από την ανατολική Μεσόγειο για συντήρηση και ανεφοδιασμό και ότι μόλις ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες εργασίες, θα ξαναβγεί στις θάλασσες, αφού όπως υποστήριξε η Τουρκία δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα ξεκινούσε ένα δοκιμαστικό ταξίδι, ωστόσο ο καπετάνιος του πλοίου σε συνεντεύξεις που έδωσε σε τουρκικά μέσα, υποστήριξε ότι το «Oruc Reis», θα ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε Ακόμα:

Ερντογάν: Όσοι αγνοούσαν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο τώρα προσεγγίζουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο νέος Χασάν Αλ Μπάννα – Το όραμα για μία «νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία»