Η Ισπανία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη ,από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid -19 με τον ημερήσιο δείκτη κρουσμάτων ναι είναι 600 νέοι ασθενείς ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Ιγνάθιο Αγουάδο ανακοίνωσε θα ζητήσει αύριο από τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ,την «επείγουσα υλικοτεχνική στήριξη του στρατού για την (…) διεξαγωγή τεστ και βασικών εργασιών απολύμανσης» στις πλέον πληγείσες ζώνες.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο στρατός είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα για να συνδράμει σε αυτού τους είδους τις αποστολές.

Η Μαδρίτη θα ζητήσει, επίσης, την ανάπτυξη 220 αστυνομικών για την τήρηση της καραντίνας και των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ σε ορισμένες περιοχές.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν από τη συνοικία τους, εκτός κι αν πρόκειται για πολύ συγκεκριμένους λόγους: 

  • να πάνε στη δουλειά τους ή για σπουδές
  • να πάνε στο γιατρό
  • να ανταποκριθούν σε κλήτευση στο δικαστήριο
  • να επισκεφτούν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που χρηζει βοήθειας

Αντιθέτως, έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν εντός της συνοικίας τους και επομένως δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνέντευξης Τύπου, το νούμερο δύο των περιφερειακών υγειονομικών αρχών, ο Αντόνιο Θαπατέρο, ανακοίνωσε πως η περιφέρεια «εξετάζει και αναλύει» τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να επιβάλει ίδιου τύπου περιορισμούς και σε άλλες συνοικίες.

Η Μαδρίτη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «κατάσταση συνεχούς αύξησης» μολύνσεων, υπογράμμισε, προτού επισημάνει ότι ο στόχος αυτών των μέτρων είναι να αποφευχθεί με κάθε τίμημα το «lockdown» της περιφέρειας, που θα είχε «τραγικές» οικονομικές και κοινωνικές «επιπτώσεις»

Reader,gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ