Σύμφωνα με μία ανακοίνωσή του, το CDC, αναφέρει ότι γνωρίζει πως σε περίπου 1.600 πτήσεις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, ένας ασθενής στον νέο κορονοϊό ο οποίος έχει ταξιδέψει, έχει εκθέσει δυνητικά στην Covid-19 άλλους 10.900 ανθρώπους, μέσω της μετάδοσης σταγονιδίων εντός της αποστάσεως λιγότερης των δύο μέτρων.

«Το CDC έκανε γνωστό ότι τα στοιχεία του ταυτίστηκαν με αυτά των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και σύμφωνα με αυτά περίπου 10.900 επιβάτες είναι στενές επαφές κρουσμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το CDC ακόμα ανέφερε ότι έχει δεχθεί αναφορές για κρούσματα Covid-19, που έχουν αναγνωριστεί ως επαφές ανθρώπων που ήταν σε πτήσεις, αλλά σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι περιορισμένα και η πληροφόρηση σε σχέση με επαφές κρουσμάτων και τα αποτελέσματα των τεστ των στενών επαφών και των ασθενών, είναι ελλειπή, ακόμα προσθέτει ότι η ενημέρωση για κρούσματα κορονοϊού που ταξίδεψαν είναι περιορισμένη.

Τα νέα στοιχεία, ανέφερε πρώτη η Washington Post,  η οποία ανέφερε ότι οι αερομεταφορείς επιμένουν στις δηλώσεις ότι οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς.

«Είσαι πολύ πιο ασφαλής σ' ένα αεροπλάνο, απ' ότι είσαι πιθανότατα στο σπίτι σου», δήλωσε την Τρίτη ο Νικ Κάλιο των Αμερικανικών Αερομεταφορών.

«Στους ανθρώπους δεν αρέσει να είναι σε περιορισμένο χώρο, παρόλο που είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το να είσαι στο σπίτι σου, σ' ένα μανάβικο, σε μία εκκλησία σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο ή ακόμα και σ' έναν παιδότοπο».

Πηγή: CNN