Συγκεκριμένα ο 43χρονος ισχυρίζεται μέσω του συνηγόρου του πως η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης αφορούσε παλαιότερη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Συνεπώς, όσον αφορά στην κράτησή του για την υπόθεση βιασμού της Αμερικανίδας τουρίστριας, είναι παράνομη.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν κατάφεραν να πείσουν το προεδρείο του  Ανώτατου Δικαστηρίου της Χάγης, όπου εξετάστηκε η προσφυγή.

Εν τω μεταξύ γίνονται έρευνες κατά του 43χρονου υπόπτου για την δολοφονία της εξαφανισθήσας προ 13 ετών Μάντλιν Μακάν.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε το 2007, λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, από ένα θέρετρο στην Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Η υπόθεση αυτή εξακολουθεί να συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ο φερόμενος ως ύποπτος βρίσκεται σήμερα σε φυλακή του Κιέλου, όπου και θα παραμείνει για να εκτίσει τις ποινές που του έχουν επιβληθεί έως τώρα.

Η προοπτική επιτυχίας του  43χρονου στο Λουξεμβούργο ήταν εξαρχής κακή.

Σε μια νομική γνωμοδότηση τον Αύγουστο, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Δικαστήριο του Μπράουνσβάικ μπορούσε  να καταδικάσει τον άνδρα.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις δεν είναι μεν δεσμευτικές για τους δικαστές του ΔΕΚ, στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, ακολουθούν την γνώμη του αρμόδιου Γενικού Εισαγγελέα.
 

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ