Σε ανακοίνωσή του έπειτα από τη συνεδρία υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε 4 ώρες και 10 λεπτά, το ΣΕΑ αναφέρει ότι «όπως μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει υποχώρηση στα συμφέροντα του τουρκικού έθνους σε θάλασσα, ξηρά και αέρα».

«Καλούμε τις χώρες που στρατιωτικοποιούν τα νησιά με καθεστώς στρατικοποίησης ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες να κινούνται με κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Για την ανατολική Μεσόγειο αναφέρει ότι «η Τουρκία στηρίζει τον δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών ενέργειας στην περιοχή και πρωτίστως είναι υπέρ του διαλόγου».

Σύμφωνα με το ΣΕΑ, «η Τουρκία, η οποία σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διαφορά τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων, του δικαίου και της δικαιοσύνης, διατηρεί μια στάση στο ίδιο πλαίσιο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει γίνει έκκληση στην ΕΕ και σε όλους τους θεσμούς και τα κράτη που παρεμβαίνουν στις διαφορές να σεβαστούν αυτή την στάση αρχής της χώρας μας καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου”».

Τέλος το ΣΕΑ καταλήγει ότι «η Τουρκία, η οποία στηρίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την εγκαθίδρυση σταθερότητας στο πλαίσιο της νομιμότητας στην Συρία και την Λιβύη, θα συνεχίσει την στάση της για την επίτευξη ειρήνης και ευημερίας σε αυτές τις χώρες».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Διαβάστε Ακόμα:

Die Zeit: Οι τρεις λόγοι που ο Ερντογάν προτιμά το διάλογο με την Ελλάδα αντί για πόλεμο

Washington Post: Ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει τα όρια και έχει προσβάλλει ακόμα και τον Τραμπ