Τα φέρετρα ανακαλύφθηκαν σε βάθος 11 μέτρων στη νεκρόπολη Σακκάρα, σε μια τεράστια νεκρόπολη περίπου 32 χιλιόμετρα (20 μίλια) νότια του Καΐρου.

Έχοντας ανακοινώσει την ανακάλυψη περισσότερων από δώδεκα σαρκοφάγων νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο αποκάλυψε μέσω Facebook ότι ανακάλυψε επιπλέον 14, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό που βρέθηκε σε 27.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Khaled El-Enany και ο Mustafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, μελέτησαν τις σαρκοφάγους σημειώνοντας πως παρά το ότι έμειναν θαμμένες για χιλιετίες, έχουν διατηρήσει μερικά από τα αρχικά τους χρώματα. Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης μια συλλογή μικρότερων αντικειμένων στον χώρο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

«(Είναι) μια πολύ συναρπαστική ανακάλυψη», είπε ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Khaled El-Enany σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το υπουργείο. «Νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή».

Πλήρως σφραγισμένα

Και οι 27 από τις σαρκοφάγους που ανακαλύφθηκαν φαίνεται να είναι εντελώς σφραγισμένες, με αρχικές μελέτες να δείχνουν ότι δεν έχουν ανοίξει από τότε που θάφτηκαν για πρώτη φορά, ανέφερε το υπουργείο. Οι αρχές θεωρούν επίσης ότι περισσότερα φέρετρα και αντικείμενα πιθανότατα θάφτηκαν στην ίδια τοποθεσία.