Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε χθες αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και οι περιορισμοί στο ωράριο των καταστημάτων μετά τις 10 το βράδυ.

Όμως, το «λουκέτο» σε μπαρ και χώρους φιλοξενίας δεν αφορά, όπως αναφέρει ο Independent, τα μπαρ του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, «οι καντίνες σε χώρος εργασίας μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και τα μέλη του προσωπικού δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν φαγητό».

Σύμφωνα με έκθεση των «Times» που επικαλείται ο Independent, τα μπαρ της Βουλής εξαιρούνται και από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων επιβεβαίωσε ότι οι νέοι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους χώρους του κοινοβουλίου: «Καθώς τα καταστήματα εστίασης παρέχουν υπηρεσίες στο χώρο εργασίας για πάνω από 3.100 άτομα που εργάζονται εδώ, οι ισχύοντες κανονισμοί που επιβλήθηκαν, δεν ισχύουν για τους χώρους του κοινοβουλίου» είπε.

Η τραπεζαρία, η αίθουσα καπνιστών, η βεράντα και η αίθουσα τσαγιού είναι μεταξύ των αιθουσών που εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις, καθώς παρέχουν υπηρεσίες φαγητού.

Διαβάστε ακόμα

Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ : Υπερσυντηρητική και κατά των αμβλώσεων η δικαστής που προτείνει ο Τραμπ στη θέση της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Συναγερμός στο Τέξας: Βρέθηκε στο νερό αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Πέθανε 6χρονο αγοράκι