Σύμφωνα με την Amazon, η συσκευή ονομάστηκε «Ring Always Home Cam» και όπως αναφέρει η εταιρία, το drone θα φέρει κάμερα και θα ίπταται αυτόματα μόλις εντοπίσει κάποια κίνηση στο σπίτι και θα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη στο smartphone του, ο οποίος θα έχει ζωντανή εικόνα για το τι συμβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο εφόσον υπάρξει κάποια διάρρηξη ή ληστεία, θα υπάρχει η δυνατότητα να ειδοποιείται έγκαιρα η αστυνομία.

Στο βίντεο κλιπ της παρουσίασης διακρίνεται ένας διαρρήκτης να εισέρχεται σ' ένα σπίτι. Τότε ενεργοποιείται το σύστημα κίνησης και απογειώνεται το drone, με τον ιδιοκτήτη να βλέπει τι συμβαίνει από το κινητό του τηλέφωνο και τον διαρρήκτη να τρέπεται σε φυγή.

Η Amazon έχει δεχθεί κριτική σχετικά με το ζήτημα της ιδωιτκότητας και της στενής σχέσης της με διάφορα αστυνομικά τμήματα, με την εταιρία ν' απαντά ότι το drone καταγράφει μόνο όταν βρίσκεται στον αέρα και ότι κάνει έναν συγκεκριμένο ήχο, ώστε να καταλαβαίνουν όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι ότι καταγράφει.

Πλέον απομένει η έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, προκειμένου να είναι διαθέσιμο για πώληση στις ΗΠΑ, στις αρχές του 2021, έναντι 250 δολαρίων.

Το «Ring Always Home Cam» , παρουσιάστηκε μαζί με άλλες συσκευές κατά τη διάρκεια του evenτ για την παρουσιάσει των gadget της νέας χρονιάς της Amazon, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, και διεξήχθη online εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αντί για τα κεντρικά της εταιρίας στο Σιάτλ.

Με πληροφορίες από Sun

Διαβάστε Ακόμα:

«Μπλόκο» στα σχέδια του Τραμπ για απαγόρευση του TikTok από περιφερειακό δικαστή

Συναγερμός στο Τέξας: Βρέθηκε στο νερό αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Πέθανε 6χρονο αγοράκι