Ειδικότερα, καταγράφηκαν 15.199 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 127 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 36.832 άνθρωποι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 926 ασθενείς (56 περισσότεροι από χθες), ενώ 9.056 έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των νοσοκομείων. Εξ αυτών, για 603 αποφασίσθηκε η νοσηλεία, τις τελευταίες 24 ώρες.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Λομβαρδία, η οποία άγγιξε τα 4.125 περιστατικά μέσα σε μια ημέρα. Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη είναι 1.760 , 1.219 στην περιφέρεια Λάτιο, με κύρια πόλη την Ρώμη, και 1.083 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Βένετο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λομβαρδία

Η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού, στον ιταλικό Βορρά, είχαν φέρει τους αξιωματούχους προ δραστικών αποφάσεων, όπως και τελικά συνέβη.

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πόλεις όπως το Μιλάνο, το Μπέργκαμο, την Κρεμόνα και την Μπρέσια, αποφασίστηκε από την Πέμπτη (22/10) ως και τις 13 Νοεμβρίου, να απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Η απόφαση είχε ήδη ανακοινωθεί και το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία παρουσιάζουν διαρκή αύξηση στην περιοχή αυτή του ιταλικού Βορρά.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνον για λόγους εργασίας και για επείγοντες λόγους υγείας με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

Ανάλογο μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Παρασκευή και στην περιοχή της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Γερμανία: Θετικός ο Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν

Κορονοϊός-Ευρώπη: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα